Aurevoir.

2015. márciusában indult útjára a zsámbéki fiatalokból álló Aurevoir. zenekar. Már a kezdetektől fogva koncepciózusan jelen volt zenéjükben a sokszínűség. Többféle stílust érintenek, legnagyobb hatással azonban az angolszász beat-folk és a Kárpát-medence népzenéje volt rájuk. Ez köszön vissza dalaikban is, és innen ered a stílusmegnevezés, amellyel őket illetni szokták: ethno-beat. Sajátos zenéjüket még a kocsmazene valamint a folk szavakkal szokás leírni. Legvalóbb lényegük azonban éppen az, hogy kategorizálhatatlanok; nem szorítják magukat műfaji határok közé.

A zenekar – fiatal volta ellenére – már számos turnén és nagyobb fellépésen van túl. Nem csupán országhatárokon belül koncerteznek: voltak Erdélyben és a Felvidéken, több európai nagyvárosban, mint Berlin vagy Prága, sőt eljutottak egészen Kínáig, ahol a shanghaji magyar pavilon megnyitóján játszottak.

Két év koncertezés után idén elkészült bemutatkozó anyaguk, az ötdalos ethno-beat, amely 2017. augusztus 3-án jelent meg. A stúdió munkálatokban olyan elismert szakmabeliek vettek részt, mint Dióssy Ákos (felvételek), Lee Olivér (zenei rendező, felvételek) és Nóniusz Gábor (keverés, mastering).

 

Releases