Punnany Massif

Punnany Massif 2003 óta működő, pécsi illetőségű, hip-hop zenekar. Műfaja önmeghatározása szerint társadalom-funk. A két alapítótag, Felcser Máté (“RendbenMan”) és Farkas Roland (“Wolfie”) 1994-ben találkozott először. A zenekar megalakulása előtt a Kész Face partisorozat, és ugyanezen a néven futó rádióműsor házigazdái és előadói voltak. 2003-ban FankaDeli megkeresésére készült volna egy közös szám “Wolfie”-val a Minden kincsem című Fankadeli lemezre, majd ezt követően egy egész szóló lemez. Két hónapos közös munka után FankaDelivel megszakadt a munkakapcsolat, de közben kiderült, hogy “RendbenMan”-nel annyira jól tudnak együtt dolgozni, hogy ketten megalapították a Punnany Massifot.

 

Az első lemezük 2006-ban jelent meg, Körkorkép címmel, amely 17 számot tartalmazott. A lemez készítésekor a céljuk az volt, hogy a mai magyar ember hétköznapjait mutassák be, a saját aspektusukból. 2009-ben jelent meg az együttes következő száma Hanyag elegancia címmel a Stíluspakk több előadós válogatás lemezen. 2010-ben a második albumuk, a Shen Kick megjelenését egy pécsi és egy budapesti lemezbemutatóval ünnepelte az együttes. Az új lemez szép számú neves közreműködőt vonultatott fel Takáts Eszter és a Gumizsuzsi zenekar, Beck Zoli (30Y), a magyar beatbox-bajnok Defa és Gál Máté operaénekes személyében. A Punnany Massif ma az egyik legnépszerűbb koncertzenekar Magyarországon. Rendszeresen adnak dupla teltházas koncerteket a legnagyobb és legszínvonalasabb budapesti és vidéki klubokban és a legnagyobb tömegeket képesek megmozgatni a hazai fesztiválokon.

 

A zenekar tagjai: Felcser “Rendben Man” Máté  (zene,szöveg) / Farkas “Wolfie” Roland (szöveg) / Piszkár “R-NoLD” Bálint (DJ) / Bolbach “Deepy” Gábor (billentyű) / Iványi “Szevasztok” Szabolcs (gitár, vokál) / Heilig Tamás (basszus) / Lipics “Prof.Lip.” Gergő (hegedű) / Meszes “Meszi” Balázs (ének) / Czimerman “Czimi” Csaba (dob) / Szekeres “Szeki” Norbert (trombita)

 

Releases