Bernathy

Adott egy fiú, aki a 70-es évek végén születik, együtt nő fel az akkoriban csúcstechnikának számító Commodore 64 -es számítógéppel és tanulja meg azt, hogyan lehet bitekből zenét összeállítani. Ahogy múlnak az évek fejlődik a techika a nagy világban és Zsiga szobájában is. Lehullik a vasfüggöny és úgy alakul, hogy Zsiga édesapja (Bernathy Sándor) megismerteti a fiatalsággal  a tecno zenét. Ilyen impulzusokkal nem is lehet mást tenni, minthogy felvenni a ritmust és folytatni a forradalmat?!
A grafikusként dolgozó dj rendszeresen bukkan fel főként budapesti klubbokban és nyaranta a nagyobb fesztiválokon, ahol live act stílusban zenél – nem előre elkészített trackeket játszik le, a dalok a helyszínen születnek, akár egy jazz koncerten, ahol a főtémák mindig ugyanazok, de az improvizációk újra és újra más és más zenét szülnek.


There is a boy who was born in the late 70s and raised together with Commodore 64 computer and learned to make music from bits. As the time went technique developed in the world as well as Zsiga’s room and life. Zsiga’s father (Bernathy Sándor) familiarized techno music to youth. And his son continued the family tradition.

As a DJ Zsiga often bobs up in club mostly in Budapest. These are real live act shows, his songs are born spontaneously on stage without pre-made tracks just like at a jazz concert. The core of the songs are the same, but thanks to improvisation they are renewed each time.

 

Releases