A Bence kalandjai

A Bence kalandjai egy akusztikus, magyar nyelvű, dal -és szövegközpontú zenekar. Zenéjükben nagy hangsúlyt kapnak a többszólamú énekek és a játékos zenei megoldások. A trió 2019-ben alakult és még ebben az évben bekerült az NKA Induló Zenekaros Programjának 2020-as támogatottjai közé.

Jobbágy Bence neve ismerősen cseng a magyar könnyűzenében, hiszen a legeldugottabb vidéki kocsma sarkától a Budapest Arénáig mindenhol koncertezett már. Saját zenekaraiban (Muriel, Kodachrome) és a legkülönfélébb produkciókban (Illés Beatünnep, Baltazár Színház, Szimfonikus Zenevonat, stb.) is bizonyította előadói kvalitásait, legyen szó gitározásról, vagy éneklésről.

A Bence kalandjai az ő zenei játszótere. Dalait hol egyedül, hol pedig barátaival, Restás Gergővel és Bognár Marcival adja elő. A két multiinstrumentalista zenésznek köszönhetően az alapvetően akusztikus hangvételű dalok koncerten is változatos hangszerelésben szólalnak meg, nagy teret engedve a játékos zenei megoldásoknak és a többszólamú vokáloknak. A Bence kalandjai 2019-ben alakult és még ebben az évben bekerült az NKA Induló Zenekaros Programjának 2020-as támogatottjai közé.

Releases