Window

Rendhagyó felállásban, a hazai alternatív zene eddig méltatlanul elhanyagolt stílusában kezdett el együtt zenélni a Window. A neo soul és trip hop mellett blues-os szólók és változatos hangszerelések tarkítják a Chet Faker és James Blake által is inspirált banda világát.

Az alapötlet a már több, mint tíz éve zenélő Kocsis Bence fejében motoszkált legkorábban, aki elsőként Stámusz Feri hangmérnökkel osztotta meg a modern hangszerelésű, neo-soulos vágyálmait. A nyári Pontoon jam sessionök keretein belül aztán Bécsy Bence és Jancsovics Máté is bekerült a képbe, majd egyértelművé vált, hogy a srácok zenei nyelvének keresztmetszetében egy közös zenekar alapítása lenne a legjobb forgatókönyv. Ők alkotják tehát a magot, koncertjeiken pedig egy sor tehetséges közreműködő zenész váltja egymást a színpadon.

A zenekar tagjai: Kocsis Bence (ének) / Bécsy Bence (gitár) / Jancsovics Máté (dob)


Budapest based Window was formed in 2016, when the members played weekly at local modern-hiphop-soul-electronica jam sessions and decided to start their own project. Bence Kocsis (singer-songwriter) was joined by jazz guitarist Bence Bécsy and drummer Máté Jancsovics. They supperted Alex Clare (UK) on his album release tour in Budapest. They also cooperate with guest artists, such as rapper, producer M3NSA (UK) who features on 4 tracks on their debut album “Take what you want” that’s been released in September 2017.

Members of the Band: Bence Kocsis (vocal) / Bence Bécsy (guitar) / Máté Jancsovics (drums)

Releases