A Muriel zenekar fiatalos lendületével és igényes roots-pop-rock zenéjével hamar felhívta magára a közönség és a rádiós zenei szerkesztők figyelmét. Több daluk lett az Mr2 Petőfi Rádió kedvelt slágere. Az együttes volt már a 30Y, a Kiscsillag és a The Carbonfools vendége, de szerepeltek a 20 éves Ganxsta Zolee és a Kartel tribute lemezén is. 2014-ben a Petőfi Rádió hallgatósága ismerhette meg őket alaposabban, amikor az MR2 Akusztik című műsorban adtak kimagaslóan színvonalas koncertet.

 

A fiúk népszerűsége egyre nő köszönhetően a tagok rendkívüli szakmai hozzáértése, mind pedig az általuk játszott dallamos és fülbemászó rockzene okán. A korai Red Hot Chilli Pepperst is megidéző zene és a sokszínű hangulatot lefestő dalszöveg közösen olyan világba vezet minket, ahol a szórakozás és a kultúra együtt van jelen. Egyre sűrűsödő koncertjeik nemcsak kikapcsolódást nyújtanak a közönség számára és ellazítanak, hanem frissítő szerként hatnak az agyra is.

 

2016-ban megjelentették második nagylemezüket, Fountain of Fun címmel. Az album tavasszal jelent meg, és a Lángoló Gitárok oldalon debütált. A megjelenést nagyszabású lemezbemutató turné követett a szintén új anyaggal bemutatkozó Antonia Vai Band előzenekaraként.

 

A zenekar tagjai: Méhes Adrián (ének) / Jobbágy Bence (gitár, vokál) / Domján Gábor (basszus) / Mihalik Ábel (dob) / Sárkány Bertalan (percussion)


Muriel is an experimental project bridging pop, rock, funk and reggae, powered by four musicians with way-out different tastes. Yet there are similarities: Making music while being inspired mostly by the roots and icons of previous times – which also meets the expectations of today – is not always that easy. It creates a complex and unique process. They are about not giving up finding the old fashioned modernity! Second album called Fountain of Fun released in March 2016.

 

Members of the band: Adrián Méhes (vocals) / Bence Jobbágy (guitar, vocal) / Gábor Domján (bass) / Ábel Mihalik (drums) / Bertalan Sárkány (percussion)

 

 

 

Releases