Aurevoir.

2015. márciusában indult útjára a zsámbéki fiatalokból álló Aurevoir. zenekar. Már a kezdetektől fogva koncepciózusan jelen volt zenéjükben a sokszínűség. Többféle stílust érintenek, legnagyobb hatással azonban az angolszász beat-folk és a Kárpát-medence népzenéje volt rájuk. Ez köszön vissza dalaikban is, és innen ered a stílusmegnevezés, amellyel őket illetni szokták: ethno-beat. Sajátos zenéjüket még a kocsmazene valamint a folk szavakkal szokás leírni. Legvalóbb lényegük azonban éppen az, hogy kategorizálhatatlanok; nem szorítják magukat műfaji határok közé.

 

A zenekar – fiatal volta ellenére – már számos turnén és nagyobb fellépésen van túl. Nem csupán országhatárokon belül koncerteznek: voltak Erdélyben és a Felvidéken, több európai nagyvárosban, mint Berlin vagy Prága, sőt eljutottak egészen Kínáig, ahol a shanghaji magyar pavilon megnyitóján játszottak. Az elmúlt két évben több teltházas klubkoncerteket adtak Budapesten és felléptek a Paddy and the Rats vendégeként is.

2017-es bemutatkozó EP-jük, az ethno-beat után a Hangfoglaló Program induló előadókat felkaroló támogatásával valósították meg első LP-jük, a Kikötő felvételeit. Az albumra úgy tekintenek, mint a stílusok és műfajok közötti útkeresés végpontjára, innen is a cím: Kikötő. A kilenc dalos lemezen a magyar népzenei hatás mellett a régizene, balkáni népzene, ír-angolszász népzene és a – jó értelemben vett – akusztikus popzene jegyei érezhetőek legerősebben. Immáron két lemezük anyagával járják nyáron a fesztiválokat és adnak energikus, lehengerlő koncerteket.

Releases